Shopping på Barbados

Även om vi svenskar dyrkar solen kan till och med vi bli trötta på att tillbringa dagarna i ända på en strand. Om man känner att man vill aktivera sig på semestern på Barbados och komma bort från stranden en stund, finns det utmärkta shoppingmöjligheter.

Ett bra mål för en shoppingtur är den nybyggda gallerian Limegrove Lifestyle Center. Den ligger i Holetown på Barbados västkust, norr om huvudstaden Bridgetown. Marken som gallerian nu är byggd på var förut träskmark, men huserar nu flotta butiker som Gucci, Louis Vuitton, Apple och Mac (sminkmärket). I gallerian finns också flera juvelerare. Gallerian är inte färdigbyggd än, och ska innehålla mer än bara shopping. När den är färdig ska det också finnas caféer, restauranger, en biograf och till och med lägenheter i komplexet.adult-18774_1280

Också i Holetown hittar man Chattel Village. ”Chattel” är vad man kallar traditionella hus på Barbados, med betonggrund och träväggar. I Chattel Village är alla butiker inhysta i sådana hus, målade i söta pastellfärger med vita fönsterkarmar. I de små husen finns allt från klädbutiker till en butik med badkläder och kristallkrona i taket. Du kan också besöka ett flertal souvenirbutiker, där man bland annat kan köpa den starka såsen Bajan, som är typisk i matlagningen på Barbados.

Om du befinner dig närmare Bridgetown och inte känner för en utflykt till Holetown behöver du inte oroa dig, det finns gott om shopping även i Barbados huvudstad. Huvudgatan i staden heter Broad street, och där finns många bra butiker, bland annat ett flertal taxfree-butiker. Så länge du har ditt pass med dig kan du nämligen shoppa taxfree inne i landet, och inte bara på flygplatsen. Taxfreeshopping är stort på Barbados, så du kommer att ha tillgång till ett mycket större utbud än det som finns i de vanliga flygplatsbutikerna. Passa därför på att shoppa dina souvenirer och presenter innan du checkar in på väg hem.

Väl hemma från semestern kan man behöva spara på slantarna efter all shopping på Barbados. Om man ändå skulle behöva något kan man surfa in på Allaannonser, där man kan söka bland tusentals annonser på internet. Att köpa begagnat är ju både bra för plånboken och för miljön!

gazeti