Sevärdheter på Barbados

Barbados är inte bara sol, blå himmel och ett glimrande turkost hav med vita stränder. Kan du slita dig från din solstol under palmerna så finns det andra sevärdheter att utforska på Barbados.

 

Barbados – ett paradis
Innan du lämnar din solstol får du kanske en chans att se, och till och med, att få simma med en havssköldpadda. Barbados har på ett aktivt och medvetet sätt arbetat hårt för att rädda havssköldpaddorna från utrotning.

På ön finns det också möjligheter till fågelskådning. Om du beger dig till Chancery Lane Swamp under regnperioden, får du chansen att se både blå häger och pelikan som har sin häckningsplats där.

Chancery Lane Swamp är också en plats för den blomintresserade. Här kan du få se den mytomspunna vattenväxten blå lotus. Du som är intresserad av blommor andra växter kan även bege dig inåt land. Här frodas bland annat fikonträd och du får en chans att se vilda apor. Ett besök på den botaniska trädgården Andromeda tillhör också sevärdheterna. Här kan du se orkidéer och hibiskus, och små, rent magiska, kolibrier som surrar runt växterna.rum-barbados_2785385b

 

Sevärdheter i civilisationen
Hos keramikverkstaden i St. Thomas kan du köpa turkosblå skålar som souvenirer. Något som tar dig tillbaks till ”paradiset” under den kalla och ruggiga årstiden hemma i Sverige.
På The Boatyard, i utkanten av huvudstaden Bridgetown, kan du dansa framför liveband; r&b, reggae och calypso står på repertoaren. På så sätt får du takt-, dans- och musikminnen med dig
hem.

Barbados är känt för tillverkning av rom – även kallad karibisk nektar. Det sägs att man inte riktigt har varit på Barbados såvida man inte besökt en ”rum shop”. Bajanerna dricker sin rom med vatten, cola, juice, ginger ale eller sprite. För mer kunskap besök gärna det välrenommerade romdestilleriet St Nicholas Abbey på norra Barbados. Destilleriet är en sockerplantage med historia från mitten av 1600-talet. Här kan du också få med dig receptet på den traditionella romdrinken rum punch.

Även en flaska lagrad rom blir en bra souvenir – några droppar av den blir till en expressresa till Barbados i vinterkylan och mörkret.
Sevärdheter vid hav och strand
Har du trots allt svårt att slita dig från stränderna kan du göra en båttur med guide kring Barbados. Du kan passa på att snorkla eller kanske till och med att pröva på professionell ekodykning. Vid Silver Sands Beach kan du se några av världens bästa kitesurfare flyga fram över vågorna.

Kanske vill du prova själv…

gazeti