Sevärdheter på Barbados

Även om många åker till Barbados för att sola och vila, har ön så mycket mer att erbjuda än bara vita stränder och blått vatten. Den som vill kan tillbringa en hel semester med att utforska Barbados och alla de turistmål och sevärdheter som finns på ön.

Om man vill vila från den gassande solen en stund finns till exempel två svala, mörka grottor på Barbados som är väl värda besöket. Den första av dessa grottor heter Harrison’s Cave, och är kanske Barbados mest besökta turistmål. I denna grotta, som egentligen är en grupp sammanhängande grottor, kan besökarna se otroliga stalagmiter i naturliga formationer. Grottan nämns i texter från så tidigt som 1795, men öppnade för turister först 1981. Den andra grottan kallas Animal Flower Cave, och är till skillnad från Harrison’s Cave inte känd för sin form, utan för sina invånare. I grottan kan besökarna nämligen gå nerför trappsteg konstruerade av korall och bevittna havsanemoner. Havsanemonerna kallas på Barbados för ”animal flowers”, varför grottan har fått det namn den har.800px-ANIMAL_FLOWER_CAVE_-_BARBADOS

Förutom dessa vackra naturliga sevärdheter finns det också besöksmål som har konstruerats av människor som är värda ett besök för sin skönhet. Ett av dem är St Nicholas Abbey, ett plantagehus som ligger i Saint Peter på Barbados. Sitt namn till trots har huset aldrig haft någon anknytning till kyrkan, utan har alltid hört till en sockerplantage. Vissa tror att byggnaden har döpts efter George Nicholas, som var gift med dotterdottern till husets förste ägare och konstruktör, Benjamin Berringer. Han byggde huset mellan 1650 och 1660, och det är idag en av de fåtal herrgårdar i världen som är genuint jakobinska, det vill säga byggda i den stil som var populär under den engelske kungen Jakob I:s styre (1603-1625). Detta är med andra ord ett turistmål som passar både den estetiskt lagda och den historieintresserade.

Om du vill lära dig mer om Barbados och de sevärdheter som finns att upptäcka och uppleva på ön, eller om du tycker om reseprogram generellt, kan ett kanalpaket från C More vara något för dig. De har nämligen ett brett utbud av kanaler med något som passar alla smaker.

gazeti