Kultur på Barbados

Barbados är ett drömresmål för många. Ön är ett perfekt ställe att resa till eftersom det finns så mycket att välja på beroende på vad du är intresserad av. Ön har stränder som passar alla, både barnfamiljer och andra, och medeltemperaturen ligger på behagliga 26 grader. Det finns mer än sol och bad som du kan njuta av. På ön finns det historiska platser där du kan uppleva kultur och traditioner. Om man vill besöka ett sockerplantage kan man åka till St. Nicholas Abbey, som byggdes mellan 1650 och 1660.

Julkryssning i Karibien

Att segla på julkryssning i Karibien är ett alternativ till traditionellt julfirande. Det finns kryssningar som utgår från Barbados och återkommer till samma avreseort som låter dig njuta av värme och sol under julen. Kryssningar är både för barnfamiljer, par och singlar. Det finns olika hytter som du kan boka beroende på hur många det är i sällskapet. Segelfartyget stannar i olika hamnar där du kan åka på utflykter eller bara njuta av omgivningarna. Du kan besöka underbara stränder, gå och handla på en marknad eller gå på en mer äventyrlig utflykt i regnskogarna. Segelfartyget kan gå iland där de större kryssningsfartygen inte kan gå, vilket gör att det blir smidigare för dig som resenär.

Mat och dryck på Barbados

Köket på Barbados kallas det bajanska köket och har influenser från både Afrika, Karibien och Europa. Den huvudsakliga ingrediensen i maten är fisk. I det fantastiska havet runt omkring kan man fiska lax, tonfisk, röd snapper, kungsfisk, räkor, hummer och krabba. Man lagar även kyckling, nöt och kalkon, och då är köttet oftast ugnsstekt, friterat eller grillat. Grönsaker spelar också en stor roll i matlagningen på Barbados. Många grönsaker och rotfrukter odlas på ön och används flitigt, däremot måste frukt importeras till Barbados. En specialitet för ön är flygfisk som också är öns nationalsymbol. Man äter fisken tillsammans med något som kallas coucou som är en slags pudding gjord av okra, majsmjöl, salt, peppar och en speciell sås.

gazeti