Ett strandparadis som passar alla


Barbados är ett komplett resmål för dig som törstar efter sol och kritvita stränder, men som också gillar att lämna stranden och utforska kulturella och historiska platser. Medeltemperaturen är 26 grader och ön erbjuder god mat och drickbart kranvatten. Maten som är typisk för Barbados är fisk och skaldjur, friterade bananer, bananbröd och goda såser. Ett annat hett tips är att du provar den lokala romen, Mount Gay gärna med en bit lime och en isbit.

Ön har stränder som passar alla. De är även öppna för alla, inga privata stränder, utan överallt kan du njuta av det turkosblåa vattnet och den mjuka sanden. Västkustens stränder passar bäst för barnfamiljer, då det inte är lika mycket vågor och starka vindar. Det är också där det ligger flest lyxhotell. Den södra kusten har ett brett utbud av butiker, restauranger och barer. På östkusten finns däremot inte lika många hotell utan ett lugn, något som passar bra för dig som suktar efter lugn och ro på semestern.

Ifall du gillar att surfa ska du besöka den norra delen av ön som ligger mot Atlanten där det finns höga vågor. De mer stillsamma ständerna ligger istället mot det Karibiska Havet. Ifall du känner att du vill lära känna lite lokalbefolkning är stranden i Oistin den rätta platsen att besöka. Om du istället känner för en strand där det händer mycket är Browns Beach i närheten av Bridgetown något för dig. På den här stranden finns det många olika vattenaktiviteter, och med ett lika lugnt och turkost vatten som de mest barnvänliga varianterna.

Det som är lättast för dig som resenär är att du bokar flygresan och hotellet för sig, då kan du själv välja det du vill ha. Flygresan tar som kortast 10–11 timmar att flyga dit och med byte runt 24–31 timmar. Det finns olika paketalternativ via olika resebolag. Ett tips ifall du just nu känner att du inte har råd eller vill dryga ut fickpengarna är att prova på att spela Megalotto.

gazeti