Att resa till Barbados

Drömmer du om vita stränder, blå himmel och ett turkost hav?
Aldrig varit i Karibien i Västindien … Res då till vackra solsäkra Barbados!
Av samtliga öar i Västindiens ögrupp Små antillerna, var Barbados den ö som först introducerades som resmål för solhungriga européer. Barbados är en bra start för de resenärer som önskar ö-luffa runt bland Karibiens öar. Den turistvänliga ön har mycket mer än sol, bad och surfing att erbjuda hågade resenärer.

 

Allemansrätt även på Barbados
Oavsett du väljer att bo på ett exklusivt hotell, villa eller ett mer budgetvänligt boende kan du ändå vara på lyxsemester. I vart fall då det gäller de vackra stränderna. På Barbados värnar öborna, bajanerna, allemansrätten för landets stränder. Så det är fritt fram för alla att vara även på de på lyxbeacher som ligger i anslutning till lyxhotellen. Man får helt enkelt inte blockera tillgången till stranden. Håll utkik efter särskilda skyltar som visar dig vägen till strändernabarbados-beach

 

Barbados mer än sol & bad
Barbados är känt för sin rom, boka gärna in en tur till destillerier och lär dig mer om rom.

När du är på Barbados kan du passa på att äta en bajansk buffé på Atalantis Hotel, besöka droppstensgrottan Harrison Cave eller fiskmarknaden i Oistins en fredagkväll. Då är det ”Fish fry”. Då får du chansen att få äta flygfisk med ris med ärtor och makaronipudding, bästa stället att prova rätten är just på Oistins fiskmarknad.

 

Så här reser du till Barbados
Du kan välja att resa med paketresor med olika arrangörer som exempelvis Ving, Fritidsresor, Flygspecialisten eller Globetrotter.

Naturligtvis kan du boka enbart flyg. Då man vanligen flyger via London kan du boka biljett hos British Airways eller Virgin Atlantic. Flygtiden är elva till tretton timmar, naturligtvis beroende på var du börjar din resa. Från London tar det cirka åtta timmar.

Du kan också välja att resa med Air Canada via Toronto. Så det finns fler alternativ att utforska.

 

Säsong
Även om Barbados har ett tropiskt klimat är högsäsongen under perioden december till april. Bra att känna till är att regnperioden varar mellan juni till oktober, då kan orkaner förekomma. Årstemperaturen är vanligen 25 – 27 grader, vilket även gäller badtemperaturen i havet!

 

Boka online

Genom att boka resa och/eller hotell hos aktörer som är anslutna till webbplatsen Refunder kan du få möjlighet att få pengar tillbaka på ditt köp om det gör ditt köp över nätet.

 

OBS viktigt!
Att tänka på är att det är strikt förbjudet för privatpersoner att klä sig i kamouflagekläder på Barbados!

gazeti